Matematik

Bestem ved hjælp af differentialregning koordinatsættet til toppunktet for parablen, der hører til andengradspolynomiet f(x)=2x^2- 2x + 5/2

11. november 2019 af Idamus100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til at løse opgaven.. En der kan finde ud af denne? 

Bestem ved hjælp af differentialregning koordinatsættet til toppunktet for parablen, der hører til andengradspolynomiet f(x)=2x^2- 2x + 5/2


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2019 af AMelev

 

I toppunktet er der vandret tangent, dvs. f '(xT) = 0, hvor xT er toppunktets 1.koordinat.
Du skal altså løse ligningen f '(x) = 0, og så sætte løsningen ind i f(x) for at finde toppunktets 2.koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2019 af peter lind

Løs ligningen (2x2-2x+5/2)' = 0


Skriv et svar til: Bestem ved hjælp af differentialregning koordinatsættet til toppunktet for parablen, der hører til andengradspolynomiet f(x)=2x^2- 2x + 5/2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.