Kemi

Har Akut brug for hjælp til at komme videre

13. november 2019 af heydudig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan chrom(lll)nitrat reagere med salpetersyre? Og hvis de kan, hvordan vil reaktionsligningen se ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2019 af mathon

              \small \begin{array}{llll} Cr^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; \left [Cr(H_2O)_6 \right ]^{3+}&pK_{s1}=\textup{ca. } 4 \end{array}\small \begin{array}{llll} &Cr^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; \left [Cr(H_2O)_6 \right ]^{3+}&pK_{s1}=\textup{ca. } 4\\\\ \textup{som ikke reagerer med syre.} \end{array}


Svar #2
13. november 2019 af heydudig (Slettet)

Hvordan er det så når chrom(lll)nitrat der reagerer med HCl?


Svar #3
13. november 2019 af heydudig (Slettet)

Fordi, jeg forstår nemlig ikke hvorfor, at reaktionen mellem

1. chrom(lll)nitrat og salpetersyre

2. chrom(lll)nitrat og HCl

får to forskellige farver?


Svar #4
13. november 2019 af heydudig (Slettet)

Men hvorfor indgår salpetersyre ikke i reaktionen i #1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2019 af Soeffi

#3. Hvilke farver får du?

Mit gæt er, at der dannes et Cl- kompleks, der har en anden farve end chromnitrat.


Svar #6
13. november 2019 af heydudig (Slettet)

ved chrom(lll)nitrat og salpetersyre er farven mørkeblå og ved chrom(lll)nitrat og HCl er farven bare blå


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2019 af Soeffi

#6. Hvad er chrom(III)nitrat i sig selv?

Svar #8
14. november 2019 af heydudig (Slettet)

den er grøn tror jeg


Skriv et svar til: Har Akut brug for hjælp til at komme videre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.