Matematik

Funktion

18. november 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau


Når en person indtager en mængde af en bestemt slags medicin, er mængden af stof i blodet en funktion af tiden bestemt ved f(t)=150·0,88 _t, hvor f(t) er mængden af stof (målt i mg) i blodet t timer efter indtagelse af stoffet. 
a) Hvad fortæller tallene 150 og 0,88 om mængden af stof i blodet? 

Nogen der kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af peter lind

Det kan ikke passe. De nævnte funktion er en voksende funktion; mens nivauet burde falde. Det er nok snarere en eksponentil aftagende funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af StoreNord

Den er skam aftagende:11111Udklip.PNG

Vedhæftet fil:11111Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Så vidt jeg kan se skal " f(t)=150·0,88 _t" fortolkes som " f(t)=150·0,88t ", hvilket er en aftagende funktion. Det er sikkert en forveksling af ^ og _.

De 150 er stofmængden på starttidspunktet, dvs. for t=0. De 0,88 er en konstant, der beskriver, hvor meget stofmængden ændrer sig på en time.


Svar #4
18. november 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

rettelse 250 og 0,97....


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2019 af PeterValberg

#4

Så forskriften er:

f(t)=250\cdot0,97^t

?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
18. november 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2019 af PeterValberg

250 er "startværdien", altså mængden af stoffet i blodet umiddelbart efter indtagelse.
0,97 fortæller dig, at mængden af stoffet i blodet reduceres til 97% af den aktuelle mængde
for hver time, der går efter indtagelsen....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
18. november 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.