Matematik

Hvordan finder jeg nøglevidden s?

18. november 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hejsa SP

Sidder og prøver at regne opgaven ud, men er lidt forvirret. Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af Soeffi

#0. Prøv evt. at bruge følgende...

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #3
18. november 2019 af KageSpiseren

#2

#0. Prøv evt. at bruge følgende...

Men hvad kan jeg så gøre efterfølgende udover at have graderne.

For tænkte hvis jeg halveret e 4 gange så jeg kan få modstående side. Som så er svarende til 6,925.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2019 af Soeffi

#3.

Ud fra figuren kan du regne dig frem til, at 0,5·e = |AC| og at |AB| = |BC|, dvs. |BC| = 0,25·e.
Desuden er |DC| = √3·|BC| = 0,5·s.


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. november 2019 af PeterValberg

\cos\left(30^{\circ} \right )=\frac{0,5\cdot s}{0,5\cdot e}=\frac{s}{e}\quad\Rightarrow\quad s=e\cdot\cos\left(30^{\circ} \right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2019 af Soeffi

#5. 

Du skal stadig argumentere for, at alle sider i venstre trekant er e/2, men bortset fra det...


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg nøglevidden s?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.