Matematik

Sum af uendelig talfølge

19. november 2019 af Jepp5220 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man summen af en uendelig talrække, som hverken er geometrisk eller arimetisk?

Det drejer sig om talrækken A2 = -4/3 -2/9 - 4/27 - 2/81 - 4/243

Den er fundet på følgende måde, hvis det er en hjælp

A1_n= (-1)^n * (1/3^n)
A2_n= (A1_n-A1_(_n_-_1_))
Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2019 af chyvak

Argumenter for at følgen er absolut konvergent (brug eksempelvis forholdstesten). Udnyt dette til at argumentere for at følgen teleskoperer (led går ud mod hinanden).


Skriv et svar til: Sum af uendelig talfølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.