Matematik

Finde rumfanget af en håndbold

21. november 2019 af OliverAM (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg skal sidder med en matematik-aflevering og skal finde rumfanget af en håndbold.

Håndbolden bliver kaldet str "mellem" og har en diameter på 14 cm

Efter den opgave har jeg også en opgave der lyder: "Hvis Pelle havde købt en håndbold i størrelsen “lille”, var rumfanget blevet 35% mindre. Hvor stort et rumfang har en bold med et rumfang med størrelsen “lille”?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} \textup{En kugle}&\textup{med diameter }d\\\\ \textup{har rumfanget:}&V=\frac{\pi }{6}\cdot d^3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2019 af Matkaj

Prøv først at finde formlen for rumfanget af en kugle.

Overvej derefter hvilke størrelser du kender og indsæt disse. Er der nu kun en ubekendt tilbage kan den bestemmes ved ligningsløsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2019 af StoreNord

V = 4/3·π·r3
Mellem-håndbold:           V = 4/3·π·73
Lille håndbold:                 V = 4/3·π·73*/100*65


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textup{bold str "mellem"}&V_{\textup{mellem}}=\frac{\pi }{6}\cdot \left ( 14\; cm \right )^3=1436.76\; cm^3\\\\ \textup{bold str "lille"}&V_{\textup{lille}}=(1-0.35)\cdot \left ( 1436.76\; vm^3 \right )=933.89\; cm^3 \end{array}


Svar #5
22. november 2019 af OliverAM (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Finde rumfanget af en håndbold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.