Matematik

Eksponentielle funktioner

24. november 2019 af random1i - Niveau: B-niveau

Hej folk

Har et matematik projekt der lyder som følgende

En gruppe elever har indtaget noget bakterieholdigt mad

Jeg kender forskriften for væksten af bakterien (koncentrationen) som funktion af tid: f(t)=1,0000002331,01161944t  og fordoblingskonstanten til denne funktion er: T2=58,108

Derefter angives to forskrifter for de to kure som der kan vælges imellem. De lyder hhv. 

Kur 1: h(x)=1000*1,039x & kur 2:  g(x)=50*1,059x

Opgaven lyder: Opskriv et matematisk udtryk til at bestemme antallet af patogene bakterier under kuren.

Antallet af patogene bakterier findes derfor ved brug af formlen h(t)=f(t)-g(t-T).

g(t)=funktionen for den valgte antibiotika.

T=tiden i minutter der er gået fra den patogene bakterie indtages til antibiotikakuren indtages.

f(t)=funktionen for den patogene bakterie.

Kan ikke helt finde ud af hvordan det skal hænge sammen, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2019 af peter lind

De ser noget mystisk ud. Væksten af bakterien er med for mange cifre og usandsynlig lille. Under kuren vokser antallet af bakterier oven i købet kraftigere end man vil få, hvis man ikke gav nogen kur

Kan du ikke vedlægge opgaven som billedfil eller pdf fil


Svar #2
24. november 2019 af random1i

Her er opgaven:


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2019 af peter lind

f(t) Den står jo ikke i jeres fil, der er 2 kommaer og den stemmer ikke med jeres fordoblingskonstant. Hvad er enhedeheden for tiden. Hvordan er det fremkommet

Hvad er problemet med h(t) ?


Svar #4
24. november 2019 af random1i

Jeg sætter pris på hjælpen, men endte med at få en forskrift der gav det rigtige svar, fortsat god søndag:)


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.