Matematik

En mønt kastes 16 gange.

24. november 2019 af Lykke93 - Niveau: B-niveau

En mønt kastes 16 gange. 
Den stokastiske bariabel X angiver antallet af plat i de 16 kast.
X er binomialfordelt med antalsparameter n = 16 og sandsynlighedsparameeter p = 0,5 

Bestem middelværdien μ pg spredningen σ for X. 

forstår ikke hvordan jeg skal gøre dette udfra disse oplysninger. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2019 af SuneChr

μ = np
σ = \sqrt{np(1-p)}


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. november 2019 af KneeKreeKey

Når du har en mønt er der 1/2 sandsynlighed for om den er plat eller krone altså 50% for hver.
altså er summen for sandsynligheden = 1 da du har 2 mulige udfald med hver p=0.5
 0,5*2=1

og sandsynlighedsparameteret = 0.5
de 16 kast er dit n
benyt formlen for middelværdien samt spredning fra formelsamling og indsæt disse oplysninger.


Skriv et svar til: En mønt kastes 16 gange.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.