Kemi

Gennemsnitlig atommasse

25. november 2019 af Sejertsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Isotop:   Masse (%)    Masse i u

14N        99,64            14,0031

15N        0,36              15,0001

Vis ved beregning at den gennemsitlige atommasse, i forhold til den narturlige isotop fordeling, er den som står i det periodiske system

Håber der er nogle som kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{lccccccc} &\textbf{isotop}&&\textbf{hyppighed}&&\textbf{itopmasse}\\ &^{14}N&&99.64&&14.0031\\\\ &^{15}N&&0.36&&15.0001\\\\ \end{array}


gennemsnit af 100 isotoper:     \small \frac{99.64\cdot 14.0031+0.36\cdot 15.0001}{100}=14.0067


Skriv et svar til: Gennemsnitlig atommasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.