Matematik

PLEASE HJÆLP VIGTIGT

25. november 2019 af ukjyhtgrew (Slettet) - Niveau: B-niveau

en elpære brænder døgnet rundt. den koster 8,50 kr. i indkøb og bruger energi for 1,90 kr. pr. døgn. 

a. hvor stor er den samlede udgift efter 27 døgns brændetid?
- skal jeg så sige 27*1,90 + 8,50??


b. opstil en formel, der viser, hvordan den totale udgift y afhænger af brændetiden x

forstår ikke dette spørgsmål

c. isoler x af formlen og ebregn brændetiden svarende en total udgift på 100kr. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af Stræbende

a) Ja

b) Du skal opskrive en "general" formel for den totale udgift. Du har egentligt allerede løst opgaven vha. opgave a. Den generelle formel du bruger i opgave a er:

y= 1.9x + 8,5

c)

Nu isolerer vi x i formlen foroven og beregner brændetiden saverende til en total udgift på 100 kr:

x = (\frac{y-8.5}{1.9})

Brændetiden y = 100 kr og vi beregner:

x = (\frac{100-8.5}{1.9}) = 48.158


Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP VIGTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.