Kemi

Gibbs fri energi

30. november 2019 af SJ199 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder med denne opgave og min første tanke var at bruge formlen G=H-TS men kan ikke lige renge ud hvordan man gør, håber nogen gider hjælpe!

I vandig opløsning findes to forskellige strukturer af glucose, der i denne opgave kaldes hhv. α-glucose og β-glucose. I fast form findes glucose næsten udelukkende som α-glucose. Når glucose opløses i vand indstiller der sig i løbet af et par timer en ligevægt mellem to former, med en ligevægts konstant Kc: α-glucose(aq)<-> β-glucose. Der fremstilles nu en opløsning af glucose, og efter et døgn ved 25 oC måles koncentrationerne af de to former: [α-glucose] = 0.97 mol/L [β-glucose] = 1.75 mol/L. Brug de to målte glucose koncentrationer. Udregn Gibbs fri energi, ?G, for omdannelsen af α-glucose til β-glucose


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2019 af janhaa

α-glucose <=> β-glucose

K=\frac{[\beta-glucose]}{[\alpha-glucose]}=\frac{1,75}{0,97}=1,8\\ \\ \\\Delta G = -RT*\ln(K)


Svar #2
30. november 2019 af SJ199

Nårrrhhhh tak for det


Skriv et svar til: Gibbs fri energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.