Matematik

Spørgsmål til brug af CAS-værktøjet Wordmat i en opgave

02. december 2019 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man denne opgave vha. CAS-værktøjet Wordmat?

Udviklingen i den danske skarvbestand kan beskrives ved modellen

1/N * dN/st = 0,24 - 0,013 * t

hvor N betegner skarvbestanden, målt i antal individer og t betegner antal år efter 1980.

Det oplyses at der i 1992 var 156000 skarver i Danmark

a) bestem en forskrift for N


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af peter lind

skal der ikke stå 1/N * dN/dt = 0,24 - 0,013 * t

Jeg kender ikke wordmat; men du kan bruge din formelsamling formel 177 side 29


Svar #2
02. december 2019 af Lei20 (Slettet)

Jo, det er en tastefejl.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2019 af AMelev

Jeg kan få det til at fungere ved at omskrive til N' =N·(0.24-0.013x).


Svar #4
03. december 2019 af Lei20 (Slettet)

Kan det passe, at det bliver    N=22328,324·e^(-0,0065·t^2+0,24·t) og dermed er svaret på b) ca. 204635,6

???????


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2019 af AMelev

#4 Ja, det kan godt passe. 
Jeg kan i øvrigt også godt få Wordmat til at fungere med 1/N·N'=0.24-0.013x og betingelsen.

Svaret på b)? Hvad omhandler b)?
Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op. Risikoen for fejl og mangler er alt for stor, når opgaven skrives af


Svar #6
03. december 2019 af Lei20 (Slettet)

I b) skulle jeg bestemme, hvor mange antal skarver, der højest vil være ifølge modellen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2019 af AMelev

Jeg får 204638. Du har nok lavet afrundingsfejl.

ca. 204635,6 "ca." og decimal giver ikke rigtig mening, når der er tale om et antal.
ca 204 600 er OK.


Skriv et svar til: Spørgsmål til brug af CAS-værktøjet Wordmat i en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.