Matematik

parallelle vektorer

02. december 2019 af matematikhaha - Niveau: C-niveau

uden hjælpemidler

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2019 af peter lind

Hvis a·b = |a||b| er vektorene parallelle


Svar #3
02. december 2019 af matematikhaha

ja

har mere brug for hjælp til at opstille ligningen og udregne den


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2019 af ringstedLC

Ved parallelle vektorer; brug determinanten. Ved vinkelrette vektorer; brug skalarproduktet.

\begin{align*} \overrightarrow{a}\parallel \overrightarrow{b} \Leftrightarrow \det\left (\overrightarrow{a},\;\overrightarrow{b}\right ) &=0 \\ a_1b_2-a_2b_1 &= 0 \\ 2\cdot (7t-5)-(2t-3)\cdot 4 &= 0 \\ t &= \;? \end{align*}

Du kan også tænke på vektorerne som ensvinklede trekanter:

\begin{align*} \ \frac{b_1}{a_1} = 2&= \frac{b_2}{a_2} \\ 2a_2 &= b_2 \\ 2\cdot (2t-3) &= 7t-5 \\ t &= \:? \end{align*}


Skriv et svar til: parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.