Matematik

Løs ligning

03. december 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Anvend cas


Svar #2
03. december 2019 af Mie23234

det uden hjælpemidler...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Hvilken type ligning er der tale om? Hvis du kigger godt efter, er jeg næsten sikker på, at du forstår hvordan du skal løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Du skal jo bruge diskriminanten, Så skal du finde ud af om der er to løsninger, hvis ja skal du bruge disse to formler 

x_1=(-b+√d)/2a

x_2=(-x-√d)/2a


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2019 af Anders521

# 0 Generelt har du et problem på formen a·b = 0. Her lægges det op til at du bruger nul-reglen. Til den 1.faktor bruger du formlen i #4. Den 2. faktor løses ved at trække 4 fra på begge sider.


Svar #6
03. december 2019 af Mie23234

Undskyld, men jeg er helt blank, er lidt forvirret nu..


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2019 af Larsdk4 (Slettet)

https://www.youtube.com/watch?v=LIJaxAJ8Wig (Nul-reglen) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2019 af janhaa

x^2-x-6=0\\ x=-2, x=3\\ og\\ x+4=0\\ x=-4


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.