Matematik

Bestem h'(x)

04. december 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau


Bestem h '(x) 

a)  
h(x) = 3*x^4 - 5*x + 8;
  

b)  
h(x) = x^3*ln(x);
  

c) 
h(x) = (x^2 + 1)/x;
  


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2019 af janhaa

a)

h ' =12x^3-5

b)

h ' =3x^2*\ln(x)+x^2/x=3x^2*\ln(x)+x

c)

h ' =\frac{(2x*x)-(x^2+1)}{x^2}=\frac{x^2-1}{x^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} a)&h(x)=3x^4-5x^1+8x^0\\\\ &h{\, }'(x)=3\cdot 4\cdot x^{4-1}-5\cdot 1\cdot x^{1-1}+8\cdot 0\cdot x^{0-1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} c)&h(x)=x+\frac{1}{x}\qquad x \neq 0\\\\ &h{\, }'(x)=1+\frac{-1}{x^2}\\\\ &h{\, }'(x)=1-\frac{1}{x^2}=\frac{x^2-1}{x^2} & \end{array}


Skriv et svar til: Bestem h'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.