Matematik

opg om - Forskriften for den eksponentielle funktion

04. december 2019 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe med disse opgaver??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af StoreNord

f(x)=b ax
f(2)=                 b a2=4,5
f(4)=                 b a4=10125             divider disse to ligninger med hinanden.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af peter lind

brug at f(x) = b*ekx.

sæt værdierne ind i formlen. Så har du 2 ligninger med 2 ubekendte

Hvis du dividerer ligningerne med hinande går b ud, så du kun har 1 ubekendt


Svar #4
04. december 2019 af sandra000 (Slettet)

Hvordan dividerer man ligningerne sammen?


Svar #5
04. december 2019 af sandra000 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2019 af peter lind

divider venstre sider og højre sider hver for sig og sæt dem lig hinanden


Svar #7
04. december 2019 af sandra000 (Slettet)

Jeg forstår det altså simpelthen ikke, desværre :(


Svar #8
04. december 2019 af sandra000 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2019 af peter lind

y1 = b*eax1

y2 = beax2

y1/y2 = (beax1)/(b*eax2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2019 af StoreNord

\\f(4)= \; \; \; \; \; \; \; \; b \cdot a^{4}=10125 \\f(2)=\; \; \; \; \; \; \; \; b \cdot a^{2}= 4.5         ligninger til højre divideres
\frac{b \cdot a^{4}=10125}{b \cdot a^{2}= 4.5} =\Leftrightarrow a^{2}=\frac{10125}{4.5}

find selv a og derefter b.


Skriv et svar til: opg om - Forskriften for den eksponentielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.