Matematik

Funktioner

05. december 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Givet funktion: g(x)= 2 kvadrat af x+x* ln(x)

- Bestem g ' (x)

Undskyld jeg ikke vidste hvordan man laver kvadratrod herinde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af PeterValberg

altså:

g(x)=2\cdot\sqrt{x}+x^3\cdot\ln(x)

?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. december 2019 af Danmark2018

Ja nemlig, der er bare ikke et gange tegn mellem 2 og kvadratroden


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2019 af PeterValberg

Gange tegnet mellem 2 og kvadratroden er underforstået...
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. december 2019 af Danmark2018

Okay, men jeg forstår ikke hvordan man regner det ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2019 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2019 af janhaa

g'=\frac{2}{2\sqrt{x}}+(3x^2*\ln(x)+x^3*\frac{1}{x})=...


Svar #7
05. december 2019 af Danmark2018

Jeg er ikke helt med der


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2019 af janhaa

#7

Jeg er ikke helt med der

https://en.wikipedia.org/wiki/Product_rule


Svar #9
05. december 2019 af Danmark2018

Har kigget, men kan ikke renge det ud


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2019 af PeterValberg

g(x)=2\sqrt{x}+x^3\cdot\ln(x)

g'(x)=\left(2\sqrt{x}+x^3\cdot\ln(x) \right )'

g'(x)=\left(2\sqrt{x}\right)'+\left(x^3\cdot\ln(x) \right )'

brug produktreglen på hvert led

(f(x)\cdot h(x))'=f(x)\cdot h'(x)+f'(x)\cdot h(x)

g'(x)=(2\sqrt{x})'+(x^3\cdot\ln(x))'

g'(x)=(2\cdot x^{1/2})'+(x^3\cdot\ln(x))'

g'(x)=2\cdot(x^{1/2})'+2'\cdot x^{1/2}+(x^3)\cdot(\ln(x))'+(x^3)'\cdot\ln(x)

g'(x)=2\cdot\tfrac12\cdot x^{-1/2}+0\cdot x^{1/2}+x^3\cdot\frac{1}{x}+ 3x^2\cdot\ln(x)

g'(x)=\frac{1}{\sqrt{x}}+x^2+3x^2\cdot\ln(x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge formelsamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad der ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.

Se side 23 (122), (123) & (125) samt side 24 (129), (133) & (135)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.