Fysik

Energi og effekt - er dette rigtigt beregnet?

08. december 2019 af inneedof (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er i gang med at løse denne opgave, og jeg vil blot vide, om jeg har beregnet det rigtigt.

Opgavebeskrivelsen lyder således:

Et tv med en effekt på P = 130 W er tændt i 3 timer. 

Beregn forbruget af elektrisk energi både i kWh og i J.

Løsning:

Jeg har vedhæftet et billede af min løsning. Jeg ved det rigtige svar er: E = 0,39 kWh = 1,4 MJ. Men hvad er det som jeg gør forkert?

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2019 af janhaa

P=0,13*3 kWh = 0,39 kWh

P=E/t => E = P*t = 130*3*3600 J = 1,4*106 J = 1,4 MJ


Svar #2
08. december 2019 af inneedof (Slettet)

Ah okay. Mange tak!


Skriv et svar til: Energi og effekt - er dette rigtigt beregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.