Matematik

kvadrat minus tallet giver 90?

09. december 2019 af ogulgerek (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

i en matematikaflevering har jeg fået den her opgave som jeg ikke kan finde ud af:

Opgave 4

Du skal opstille og efterfølgende løse en ligning, der bruges til at løse opgaven: a) Hvilke tal opfylder, at tallets kvadrat minus tallet giver 90?

Hint: Kvadratet af et tal er tallet ganget med sig selv (ex. kvadratet af 2 er 2·2=4, kvadratet af 3 er 3·3=9)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af janhaa

x^2-x=90


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2019 af Mathias7878

Løs nu

x^2-x-90 = 0

vha

  x = \frac{-b \pm \sqrt{b^2 - 4 a c }}{2 a}

hvor

  a = 1 \ b = -1 \ c = -90

- - -

 

 


Skriv et svar til: kvadrat minus tallet giver 90?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.