Matematik

Bestem gaffelforskrift.

16. december 2019 af mikkeltnielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået til opgave at bestemme en forskrift for f (vedhæftet). 

Jeg har regnet mig frem til, a og b værdierne før og efter den knækker, men bøvler lidt med at få det ind i en gaffelforskrift. 

Før knækket: A = -0,666 og B = 2,33

Efter knækket: A = 0,8 og B = -0,6

Kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af janhaa

f(x)=-\frac{2}{3}x+\frac{7}{3},\,\,x\leq 2\\ \\ g(x)=\frac{4}{5}x-\frac{3}{5},\,\,x > 2\\


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2019 af AMelev

                                    
Den aftagende funktion gælder for x ≤ 2 og den voksende for x ≥ 2.
Når du skriver gaffelfunktionen skal "=" kun med på én af "tænderne", men hvilken er ligegyldigt, da de to delfunktioner jo har samme værdi i x = 2.

f(x)=\left\{\begin{matrix} f_{aft}(x) &\textup{for}\: x\leq 2 \\ f_{voks}(x) & \textup{for}\: x>2 \end{matrix}\right. eller f(x)=\left\{\begin{matrix} f_{aft}(x) &\textup{for}\: x< 2 \\ f_{voks}(x) & \textup{for}\: x\geq 2 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Bestem gaffelforskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.