Matematik

Opgave 2 om pokalfremstilling

06. januar 2020 af Silden0136 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgave c og d?

c) Bestem værdimængden for d(x).

Jeg har skrevet det her: Værdimængden bestemmes ved at kigge på alle de y-værdier der indgår på grafen. På figur 2 ses der, at grafen starter ved y=0 og slutter ved y=9. Værdimængden er derfor fra 0 til 9. Vm(f)=(0;9)???

d) Bestem den størst mulige diameter, D2 i keglestubben.

Jeg ved ikke om jeg først skal finde omkreds eller lignende???


Svar #1
06. januar 2020 af Silden0136

Billede 1

Vedhæftet fil:billede 1.PNG

Svar #2
06. januar 2020 af Silden0136

Billede 2

Vedhæftet fil:billede 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2020 af ringstedLC

c) Når du har forskrifterne og værdimængden skal bestemmes, er det ikke nok at aflæse grafen. Desuden aflæses forkert... Det er værdimængden for d, der skal bestemmes:

\begin{align*} Vm(d) &= \left \{ d_{min};d_{maks} \right \} \end{align*}

Husk at min/maks skal være udtrykt incl. a.

d) Differentier d (husk intervallet) og bestem maks.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2020 af StoreNord

-Skærmbillede fra 2020-01-06 23-33-35.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2020 af Capion1

a = 3 + ln 50   for   f (0) = 3  = 1/2D1


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2020 af ringstedLC

#3, d) er forkert.


Svar #7
07. januar 2020 af Silden0136

Hvordan har du fundet frem til opgave c? Opgave d. Jeg ved ikke hvad jeg skal differentiere, når jeg ikke har en forskrift for d?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2020 af Soeffi

#7. Nedenfor er vist f(x) for a = 3,91, der gør at f(0) = 0. Der trækkes en linje gennem punkterne (0,0) og (x,f(x)). Denne linje skærer x = 25 i punktet (25,g(x)).

Ved en betragtning af de derved fremkomne ligedannede trekanter ses det, at f(x)/x = g(x)/25 ⇒ g(x) = 25·f(x)/x.

Det følger at: D2,maks = 2·g(x)min + 6. Den røde kurve viser forløbet af g(x), der har minimum omkring x = 20

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #9
07. januar 2020 af Silden0136

Så resultatet er vel, at den størt mulige diameter i opg. d er 25?

Jeg fandt frem til, at forskiften for d er efter at have fundet forskellen mellem f(x) og g(x), at d(x) er: 4*sin(0,25x)+2*ln(0,25x+0,02)+13,82. Den er differentieret til: 0.5/0,25x+0,02+1,0*cos(0,25x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2020 af Soeffi

#9 Jeg er desværre kommet til at bruge g(x) i en anden betydning end i opgaven, det beklager jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar 2020 af Capion1

Undskyld mig, - men hvad skal der egentlig undersøges/beregnes?
d(x) , er det diameteren i pokalens øvre cirkulære rand?
Da må d(x = 25) jo alene afhænge af valget af a i funktionen f  og ikke af x .   d(25) = 2·f (25)
Som tidligere må  a ≥ 3 + ln 50  gælde, for at mindste diameter i keglestubben kan være ≥ 6 .
Vi skal da finde mængden af tangenter til f (for variable værdier af a), hvoraf dén skal
udvælges, som afskærer linjen x = 25 ved den største værdi for y < d(25) . 


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. januar 2020 af ringstedLC

#9

Så resultatet er vel, at den størt mulige diameter i opg. d er 25?

Jeg fandt frem til, at forskiften for d er efter at have fundet forskellen mellem f(x) og g(x), at d(x) er: 4*sin(0,25x)+2*ln(0,25x+0,02)+13,82. Den er differentieret til: 0.5/0,25x+0,02+1,0*cos(0,25x)

Svaret kan jo ikke være 25, da det er pokalens højde.

\begin{align*} y &= f'(x_0)\;(x-x_0)+f(x_0) \\ 3 &= f'(x_0)\;(0-x_0)+f(x_0)\;,\;0\leq x\leq 25 \\ x_0 &= \;? \\ D_{2,\,maks}=2y &= 2\cdot \left (f'(x_0)\;(25-x_0)+f(25) \right ) \\D_{2,\,maks}&=\;? \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2020 af Soeffi

#0.


Skriv et svar til: Opgave 2 om pokalfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.