Kemi

Find forskel i osmotisk tryk uden oplyst temperatur

09. januar 2020 af NHLfan - Niveau: A-niveau

Det osmotiske tryk er givet ved pi = MRT

I det vedhæftet billede er der dog ikke oplyst en temperatur. Hvordan kan jeg finde forskellen i det osmotiske tryk uden kendskab til temperaturen?

Vedhæftet fil: Screenshot_18.png

Svar #1
09. januar 2020 af NHLfan

Svaret er vedhæftet her.

Jeg forstår bare ikke hvilket tal der er brugt i stedet for temperaturen.

Vedhæftet fil:Screenshot_19.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Der er brugt

R = 0,082 atm/(K*M)

og 

T = 37o = 310 K


Svar #3
10. januar 2020 af NHLfan

#2

Der er brugt

R = 0,082 atm/(K*M)

og 

T = 37o = 310 K

Okay, det er så under forudsætning for at temperaturen i kroppen af 37 grader.

Jeg forstår bare ikke enheden på de 310, som er givet ved 310L*M-1 - hvorfor denne enhed?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. januar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Det er facit der er skrevet sjusket. Der burde have stået:

Svar: Δπ = RT (cosm,pl - cosm,urin) = 0,082 atm/(K*M) * 310 K * (372*10-3 M - 132*10-3 M) = 6,1 atm


Skriv et svar til: Find forskel i osmotisk tryk uden oplyst temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.