Matematik

Hvordan beregnes højden af en trekant uden sider?

12. januar 2020 af juliesejten - Niveau: C-niveau

Hej derude,

Er der nogle der kan forklare hvordan jeg kan beregne højden af følgende trekant.

Jeg kender de tre vinker: A= 45 grader, C=130 grader og B=5 grader

Ingen sider er oplyst.. Jeg har vedhæftet det billede af opgaven

Jeg er helt på bar bund, så ville blive super glad hvis nogle har en idé om hvordan dette kan regnes?

Med venlig hilsen,

Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2020 af peter lind

Du skal også have en længde for at beregne det

Mulighed Arealet af en trekant er ½*højde*grundlinje

Hvis du kender AC

Kald fodpunktet for den den røde lodrette linje for D

Brug at sin(trekant ABD) = h/AD og den tilsvarende for BCD


Svar #3
12. januar 2020 af juliesejten

Hej Peter,

Mange tak for svar. Desværre har jeg ikke flere oplysninger end dette.

Jeg har set lignene opgaver på nettet hvor AC er 14 m men det ser ud til at min lære har beskåret dette ud af opgaven. 

Tak for hjælpen alligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2020 af ringstedLC

Det er umuligt at beregne nogle længder, når kun vinkler kendes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2020 af StoreNord

Måske skal man beregne højden som funktion af AC.


Skriv et svar til: Hvordan beregnes højden af en trekant uden sider?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.