Matematik

gør rede for en ligning

12. januar 2020 af chiladak - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven, jeg er lidt tvivl, hvordan jeg kan gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af mathon

Benyt forholdet mellem ensvinklede trekanters sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} b)&4=5c-c^2\\\\&c^2-5c+4=0\textup{ ...} \end{array}


Svar #4
12. januar 2020 af chiladak

Hvordan ville du gøre rede for udtrykket i a)?


Svar #5
12. januar 2020 af chiladak

Jeg er også lidt tvivl om, hvordan du finder frem til udtrykket i b)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2020 af peter lind

I trekant ACD er vinkel A =  vinkel C i trekant BCD

Brug enten at  brug at de to trekanter er ensvinklet  eller tan(A) = tan(C)

b) Løs ligningen i a)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} b)&4=5c-c^2\\\\&c^2-5c+4=0\\\\&c=\left\{\begin{matrix} 1\\4 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: gør rede for en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.