Matematik

Beregn eventuelle nulpunkter for f(x)=0,1+0,5cos(x)

13. januar 2020 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal beregne eventuelle nulfunkter for f:

f(x) = 0,1+0,5cos(x), Dm(f) = [0;2π]

Jeg sætter udtrykket lig med 0 og beder lommeregneren beregne.

Ved indtastning på min lommeregner får jeg : x = 6,28 * ???? Jeg får et resultat, jeg ikke forstår. Grafen viser en uendelig cosinuskurve.

Er der en venlig sjæl derude, der kan hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llll} &0.1=\frac{1}{2}\cdot \cos(x)=0\\\\&\cos(x)=-0.2\\\\&\cos(x)=\cos(2\pi -x)=-0.2\qquad x\in\left [ 0;2\pi \right ]\\\\&x=\left\{\begin{matrix} 1.77215\\ 4.51104 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2020 af Zagoria (Slettet)

f(x) = .1 + .5 cos (x) , Dm (f) =[ 0. 2π ]

Nulpunkter

0 = .1 + .5 cos (x)

x = 1.4359 ·π  ( = 1.7722)  og x = .5641 ·π ( = 4.5110)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2020 af Zagoria (Slettet)

#2 rettelse sidste linje

f(x) = .1 + .5 cos (x) , Dm (f) =[ 0. 2π ]

Nulpunkter

0 = .1 + .5 cos (x)

x = .5641·π  ( = 1.7722)  og x = 1.4359 ·π ( = 4.5110)

            


Svar #4
13. januar 2020 af petbau

Tusinde tak maghoni og Zagoria -:)

Skriv et svar til: Beregn eventuelle nulpunkter for f(x)=0,1+0,5cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.