Matematik

Bestemte integraler

16. januar 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe mig videre 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2020 af Mathias7878

Hvis du gerne have mellemregninger med, som du kan forstå, så kan du bare bruge symbolab.com. Den beskriver de forskellige trin. 

- - -

 

 


Svar #2
16. januar 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#1

Hvis du gerne have mellemregninger med, som du kan forstå, så kan du bare bruge symbolab.com. Den beskriver de forskellige trin. 

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll}b)&\int_{1}^{10}\frac{x^3+x}{x}\, \mathrm{d}x=\int_{1}^{10}(x^2+1)\, \mathrm{d}x=\left [ \frac{1}{3}x^3+x \right ]_{1}^{10}= \frac{1}{3}\cdot 10^3+10 -\left ( \frac{1}{3}\cdot 1^3+1 \right )=\\\\&\frac{1000}{3}+10-\frac{1}{3}-1=\frac{999}{3}+\frac{1}{3}+10-\frac{1}{3}-1=333+9=342 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll}c)&\int\left ( \ln(x)\cdot x^{-2} \right )\, \mathrm{d}x=- \ln(x)\cdot \frac{1}{x}-\int\left (\left ( -\frac{1}{x} \right )\cdot \frac{1}{x} \right ) \, \mathrm{d}x=- \ln(x)\cdot \frac{1}{x}+\int x^{-2}\mathrm{d}x=\\\\&- \ln(x)\cdot \frac{1}{x}-\frac{1}{x}=-\frac{1}{x}\left ( \ln(x)+1 \right )\\\\&\int_{0.2}^{0.4}\left ( \ln(x)\cdot x^{-2} \right )\, \mathrm{d}x=\left [ -\frac{1}{x}\left ( \ln(x)+1 \right ) \right ]_{0.2}^{0.4}= -\frac{1}{0.4}\left ( \ln(0.4)+1 \right ) -\left ( -\frac{1}{0.2}\left ( \ln(0.2)+1 \right ) \right )=\\\\&-3.25646 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll}d)&\int\left ( \ln(x)\cdot x^{2} \right )\, \mathrm{d}x=\left ( x\ln(x)-x \right )\cdot x^2-\int \left ( x\ln(x)-x \right )\cdot 2x\, \mathrm{d}x=\\\\& \left ( x\ln(x)-x \right )\cdot x^2-2\int \left ( x^2\ln(x)-x^2 \right )\, \mathrm{d}x=\\\\& \left ( x\ln(x)-x \right )\cdot x^2-2\int(\ln(x)\cdot x^2)\, \mathrm{d}x-2\int x^2\, \mathrm{d}x=\\\\&\int\left ( \ln(x)\cdot x^{2} \right )\, \mathrm{d}x=\left ( x\ln(x)-x \right )\cdot x^2-2\int(\ln(x)\cdot x^2)\, \mathrm{d}x-2\int x^2\, \mathrm{d}x\\\\&3\int\left ( \ln(x)\cdot x^{2} \right )\, \mathrm{d}x=\left ( x\ln(x)-x \right )\cdot x^2-\frac{2}{3}x^3\\\\&\int\left ( \ln(x)\cdot x^{2} \right )\, \mathrm{d}x=\frac{1}{3}x^2\left ( x\ln(x)-x \right )-\frac{2}{3}x^3\\\\\\&\int_{0.2}^{0.4}\left ( \ln(x)\cdot x^{2} \right )\, \mathrm{d}x=\left [\frac{1}{3}x^2\left ( x\ln(x)-x \right )-\frac{2}{3}x^3-\left ( \frac{1}{3}x^2\left ( x\ln(x)-x \right )-\frac{2}{3}x^3\right) \right ]_{0.2}^{0.4}=\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textup{korrektion:}\\d)&\int (\ln(x)\cdot x^2)\, \mathrm{d}x=\left ( x\ln(x)-x \right )\cdot x^2-\int (x\ln(x)-x)\cdot 2x\, \mathrm{d}x= \\\\&\int (\ln(x)\cdot x^2)\, \mathrm{d}x=x^3\left ( \ln(x)-1 \right )-2\int \left (\ln(x)\cdot x^2-x^2 \right )\, \mathrm{d}x\\\\&\int (\ln(x)\cdot x^2)\, \mathrm{d}x=x^3\left ( \ln(x)-1 \right )-2\int \ln(x)\cdot x^2\, \mathrm{d}x+2\int x^2\, \mathrm{d}x\\\\&3\int (\ln(x)\cdot x^2)\, \mathrm{d}x=x^3\left ( \ln(x)-1 \right )+\frac{2}{3}x^3+k_1\\\\&\int (\ln(x)\cdot x^2)\, \mathrm{d}x=\frac{1}{3}x^3\left ( \ln(x)-1 \right )+\frac{2}{9}x^3+k\\\textup{og}\\\\& \int_{0.2}^{0.4} (\ln(x)\cdot x^2)\, \mathrm{d}x=\left [\frac{1}{3}x^3\left ( \ln(x)-1 \right )+\frac{2}{9}x^3 \right ]_{0.2}^{0.4}=-0.021478 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2020 af mathon

            \small \small \small \begin{array}{lllll}e)&\int (x\cdot 3^{-x})\, \mathrm{d}x=-\frac{1}{\ln(3)}\cdot 3^{-x}+\frac{1}{\ln(3)}\int 3^{-x}\, \mathrm{d}x=-\frac{1}{\ln(3)}\cdot 3^{-x}-\frac{1}{\ln^2(3)}\cdot 3^{-x}\\\\\\&\int_{1}^{120}x\cdot 3^{-x}\, \mathrm{d}x=-\frac{1}{\ln(3)}\cdot 3^{-120}-\frac{1}{\ln^2(3)}\cdot 3^{-120}-\left ( -\frac{1}{\ln(3)}\cdot 3^{-1}-\frac{1}{\ln^2(3)}\cdot 3^{-1} \right )=0.579592 \end{array}


Skriv et svar til: Bestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.