Matematik

matematik ml

21. januar 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

En patient med stærke smerter får 1,5ml morphinhydrochlorid ved injektion. Derved har patienten fået 28mg.

Hvad er styrken af injektionsvæsken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2020 af StoreNord

Hvordan skal styrken angives? kg/liter?

Jeg tror, det skal være:
                                                              \frac{28 mg}{1,5 ml}*\frac{2}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2020 af StoreNord

Nej faktisk
                                          \frac{28\: mg}{1,5\: ml}*\frac{2}{2}=\frac{56\: mg}{3\: ml}=18,67\: mg/ml


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2020 af Capion1

Ved injektioner skal der altid ordineres antal mg og ikke antal ml, da samme lægemiddel kan forefindes
i forskellige koncentrationer. Hvis der er ordineret 28 mg, skal dén, der skal give stoffet kunne omregne
til antal ml af en given koncentration.
# 2 er korrekt, men hvorfor faktoren 2/2 ? Den har ingen relevans.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2020 af StoreNord

Jeg forlængede bare brøken med 2 og forkortede den med 3 for at få mg pr ml.
 


Skriv et svar til: matematik ml

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.