Matematik

Eksponentielle Funktioner

29. januar 2020 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er lidt i tvivl hvordan jeg kan regne denne opgave ud.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2020 af mathon

Du har to punkter, hvis koordinater opfylder \small y=b\cdot a^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2020 af mathon

                                  \small \begin{array}{llll}&\frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2020 af mathon

                                  \small \small \small \small \begin{array}{llll}a)\\&\frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}\\\\&\frac{56\cdot K}{7\cdot K}=a^{8-5}\\\\&8=2^3=a^3\\\\&a=2 \end{array}


Svar #4
03. februar 2020 af masteredvin45 (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om den hvor jeg skal regne k ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll}a)\\&f(x)=y=b\cdot 2^x\\\\&7k=b\cdot 2^5\\\\&b=\frac{7}{32}k\\\\&f(x)=\left ( \frac{7}{32}k \right )\cdot 2^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2020 af mathon

                     \small \small \small \begin{array}{lllll}b)\\&f(0)=14=\left ( \frac{7}{32}k \right )\cdot 2^0\\\\&14=\frac{7}{32}k\\\\&k=14\cdot \frac{32}{7}\\\\&k=64 \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentielle Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.