Matematik

Beregning af skæringspunkter

02. februar 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, 

jeg står over for følgende opgave, som driller mig lidt...

I nedenstående tilfælde er opgivet to ligninger, der fremstiller hver sin rette linje. Beregn eventuelle skæringspunkter.

x - 3y - 4 = 2

2x = 4y -1

Der står i facitlisten, at resultatet svarer til - 27/2 og -13/2 men jeg får alt muligt andet...

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{llll}&\begin{array}{lll} x-3y=6\\x-2y=-\frac{1}{2} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2020 af mathon

Prøv at regne en gang mere.


Svar #3
02. februar 2020 af ppilbauer (Slettet)

Mega, jeg har lige fået det rigtige resultat! Takker :-)

Så når man vælger at løse ligninger ved lige store koef. metode så kan man sagtens dividere en af dem i stedet for at gange? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2020 af mathon

Så når man vælger at løse ligninger ved lige store koef. metode så kan man sagtens dividere en af dem i stedet for at gange? Bør vist hurtigt glemmes.


Skriv et svar til: Beregning af skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.