Matematik

redegør for, at CD og EF er parallelle

03. februar 2020 af hng90210 - Niveau: B-niveau

Ville være dejligt, hvis der er en, der kan forklare mig hvordan jeg løser denne opgave. Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2020 af peter lind

a) Det er ensbetydende med at EF=k*CD.

b) Find ligningen for en linje gennem CD. Find et vilkårligt punkt på EF for eks. E eller F. Brug afstandsformelen for afstanden mellem en linje og et punkt


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. februar 2020 af PeterValberg

a) Vektorerne er parallelle, hvis:

\overrightarrow{CD}=k\cdot\overrightarrow{EF}

hvor k er en konstant

alternativt kan du benytte, at hvis determinanten er lig med 0,
så er vektorerne parallelle:

\det(\overrightarrow{CD},\overrightarrow{EF})=0\quad\Leftrightarrow\quad \overrightarrow{CD}\parallel\overrightarrow{EF}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2020 af PeterValberg

I forlængelse af #3 

Se eventuelt her < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2020 af PeterValberg

I forlængelse af #2

Afstanden mellem et punkt og en linje kan bestemmes som
angivet i video nr. 28 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
03. februar 2020 af hng90210

#2

a) Det er ensbetydende med at EF=k*CD.

b) Find ligningen for en linje gennem CD. Find et vilkårligt punkt på EF for eks. E eller F. Brug afstandsformelen for afstanden mellem en linje og et punkt

Hvordan finder jeg linjen CD's ligning?


Svar #7
03. februar 2020 af hng90210

.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2020 af peter lind

Du kender punkterne C og D. Brug formelerne 62, 63 og 64 side 13 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2020 af PeterValberg

Hvordan finder jeg linjen CD's ligning?

Se video nr. 4 og/eller på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: redegør for, at CD og EF er parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.