Matematik

Potens og ligninger

03. februar 2020 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen der muligvis kan hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af Anders521

# 0

Med potensfunktioner har du egenskaben procent-procent vækst

Opg. 1 a) Bestem ry = ( (1+0,3)0,85 - 1 )·100%

Opg. 1 b) Bestem rx = ( ( 1 + 0,3)(1/0,85) -1 )·100%


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af ringstedLC

2.

a) Uddrag fjerderødderne på begge sider.

b) Divider med 13 -, og uddrag syvenderoden -, på begge sider

c) Efter division 5 på begge sider:

\begin{align*} x^{1.7} &= 2\cdot x^{0.3} \\ \frac{x^{1.7}}{x^{0.3}} &= 2 \\\text{bruges }\frac{a^{r}}{a^{s}}&=a^{r-s} \end{align*}


Skriv et svar til: Potens og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.