Matematik

I nedestående tabel er vist den globale temperatur udvikling i perioden 2004-16. Der regnes i forhold til gennemsnitstemperaturen i årene omkring 1980.

15. februar 2020 af ggmks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

jeg har brug for jeres hjælp.

Jeg håber, at I kan hjælpe mig med opgaven.

Tak på forhånd!

I nedestående tabel er vist den globale temperatur udvikling i perioden 2004-16. Der regnes i forhold til gennemsnitstemperaturen i årene omkring 1980. 

år

04

06

08

10

12

14

16

temperaturændring(?C)

0,61

0,62

0,63

0,63

0,68

0,79

0,91

a) Diskutér ud fra en graf, residualplot og forklaringsgraden, om vi kan sige at der har været en     lineær sammenhæng mellem året og temperaturen i perioden. 

a=0,61-0,62:2004-2006              a=0,005

0,61-a·2004=0,63-a·2008

0,61-0,005·2004=-9,41                       0,63-0,005·2008=-9,41

b) Hvis der kun ses på årene 04-10, er en lineær sammenhæng så en god model? 

c) Hvis vi bruger en lineær model på årene 04-10, hvor meget er den gennemsnittelige årlige temperaturstigning så? 


Skriv et svar til: I nedestående tabel er vist den globale temperatur udvikling i perioden 2004-16. Der regnes i forhold til gennemsnitstemperaturen i årene omkring 1980.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.