Matematik

Gennemsnitlige stigning ved brug af en lineær model?

16. februar 2020 af juliesejten - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en opgave hvor jeg ve dbrug af en linær model på et antal år skal beregne den gennemsnittelige årlige temperaturstignig.

Jeg har lavet en graf i Geogebra for fået funktionen y=0.0035x+0.598

År: 04, Temperatur: 0,61

År: 06, Temperatur: 0,62

År: 08, Temperatur: 0,63

År: 10, Temperatur: 0,63

Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg finder den gennemsntilige stigning? Er det det samme som hældningskoefficienten og derfor bare 0.0035?

Mange tak for påhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2020 af ringstedLC

Ja, fordi en lineær models (gennemsnitlige) aftagning/stigning er hældningskoefficienten.

Forestil dig, at du havde fået temp. i år 04 og funktionen opgivet. Og spørgsmålet var; hvad er temp. i år 10?

Så havde du nok sagt x = 10 - 4 = 6 og sat den værdi ind i funktionen for at beregne svaret og havde fået: f(6) = 0.0035 · 6 + 0.598 =... . Det passer så nogenlunde, data ligger ikke som perler på en snor.


Svar #2
16. februar 2020 af juliesejten

Mange tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Gennemsnitlige stigning ved brug af en lineær model?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.