Matematik

Opgaver omkring cirklens ligning

16. februar 2020 af careell - Niveau: A-niveau

Hej Studieportal.

Jeg mangler hjælp til en opgave omkring cirklens ligning, da jeg har lidt svært ved at finde ud af opgaven.

I min opgave får jeg stillet: 

bestem tallet k, så cirklen c går gennem punktet P, når

c = x^2 + y^2 + k - 10x + 4y + k =0   og P = (-4, 2);

c = (x - 4)^2 + (y - k)^2 = 9   og P = (6, 10);

I vedhæftet kan man se det som opstillet i maple. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}&c\textup{:}&(-4)^2+2^2+k-10\cdot (-4)+4\cdot 2+k=0\\\\&&2k+68=0\\\\&&k=-34\\\\\\\\&c\textup{:}&(6-4)^2+(10-k)^2=9\\\\&&(10-k)^2=5\\\\&&k=\left\{\begin{matrix} 10-\sqrt{5}\\ 10+\sqrt{5} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Opgaver omkring cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.