Matematik

Bestem f'(x)

16. februar 2020 af hboy2002 - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe med opg 6 her? Ved normalt godt hvordan jeg skal differentere men ved ik helt når funktionen står opløftet med 10.

https://prnt.sc/r348cg


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2020 af AMelev

Vedhæft billedet!
f er en sammensat funktion. Se din formelsamling side 23 (126).


Svar #2
16. februar 2020 af hboy2002

Jeg går i stå her. Hvad går galt

Vedhæftet fil:opg6wronngggg.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll}&f{\, }'(x)=10\cdot \left (3x+5 \right )^9\cdot 3=30\cdot \left (3x+5 \right )^9 \end{array}


Svar #5
16. februar 2020 af hboy2002

Er det her rigtigt så?

Vedhæftet fil:opg6igen.png

Svar #6
16. februar 2020 af hboy2002

Vi er enige om at hvad jeg kalder de to funktioner som f er sammensat er ligemeget ik?

Jeg har bare kaldt dem i(x) og y(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2020 af AMelev

#2 Du har ikke differentieret den ydre funktion.
f '(x) = y'(i(x))·i'(x)


Svar #8
16. februar 2020 af hboy2002

Har jeg ikke det i mit nyeste billede? @AMelev?


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. februar 2020 af mathon

   Jo.


Svar #10
16. februar 2020 af hboy2002

Mange tak.


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.