Matematik

Hvordan beregnes toppunket af denne forskrift?

18. februar 2020 af fojumdk - Niveau: A-niveau

Jeg har til opgave at finde toppunket for denne forskrift

g(x)=2*(x-1)^2+3

Jeg er i tvivl om hvordan man beregner det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af mathon

parablen er på toppunktsform:

                 Toppunktet er:   
                                             T = (1,3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2020 af PeterValberg

g(x)=2\cdot(x-1)^2+3=2\cdot(x^2+1-2x)+3=2x^2-4x+5

Toppunktet for en parabel med forskriften:

y=ax^2+bx+c

kan bestemmes som:

T_p(x,y)=\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor diskriminanten d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2020 af janhaa

g'(x)=48(x-1)=0\\ x=1\\ g(1)=3\\ toppkt:(1,3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2020 af PeterValberg

I forlængelse af #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Hvordan beregnes toppunket af denne forskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.