Kemi

Giv et forslag til hvordan puffer med ph=8

21. februar 2020 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet

Opgaven består af 2 dele (markeret med fed - udover "desuden).

Jeg har anvendt formlen pH = pKs + log([B]/[S]) til at lave opgave a) - Nogle der kan bekræfte om dette er korrekt?

Endvidere sidder jeg fast ved den anden del af opgaven. Hvordan kan man fremstille en puffer med pH = 8.

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: kemichemi.PNG

Svar #1
21. februar 2020 af LasLas123

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2020 af Heptan

Ja, det er korrekt.

Hvis man tilsætter lige stor mængde af syren og basen, så får man pH = pKs = 7,17. Så tilsætter man stærk base (fx NaOH) indtil pH = 8.

Man kan godt beregne hvor meget NaOH der skal tilsættes, men det afhænger af hvor meget syre/base man bruger.


Skriv et svar til: Giv et forslag til hvordan puffer med ph=8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.