Matematik

Graf, rødder ekstremumspunkter for polynomiet

22. februar 2020 af randomhey (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) Indtegn grafen og bestem rødder samt ekstremumspunkterfor polynomiet: ??(??) = 0,5?? 3 + 3?? 2 − 9,5?? − 12, når −10 ≤ ?? ≤ 10

Her driller −10 ≤ ?? ≤ 10, har ingen anelse om hvad det skal betyde

b) Indtegn tangenten for funktionen i punktet med x-værdien -3og bestem tangenthældningen/Væksthastigheden. 

nogle der kan hjælpe med spørgsmålene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af peter lind

Det er jo ulæseligt


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2020 af Anders521

# 0 Der gættes på følgende: Der skal stå f (x) = 0,5x3 + 3x2 - 9,5x - 12, hvor -10 ≤ x ≤ 10.

a) Dobbelt udligheden betyder blot at x skal antage en værdi, der er mindst -10 og højst 10.

b) Med tangenten menes der den rette linje, der netop "berører" grafen til f punktet (x0,f(x0)). I dit tilfælde er x0=-3. Dvs. den rette linje og grafen til f har fællespunktet (-3, f(-3)). 


Skriv et svar til: Graf, rødder ekstremumspunkter for polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.