Matematik

Angiv en ligning for siden a på formen ax+by+c=0

23. februar 2020 af JogaBonito (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har svært ved at løse opgave a, er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig på vej? 

I et koordinatsystem er givet en trekant ACB, hvor ligninger for sider er givet ved: 

a: går gennem punkterne (-3,-2) og (-2,-3)

b: -6x+2y-4=0

c: x=-3

a) Angiv en ligning for siden a på formen ax+by+y=0 

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2020 af janhaa

a)

slope = -1/1 = -1

y = -x + b gjennom (-2, -3)

-3 = 2 + b

b = -5

y = -x - 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2020 af janhaa

a)

y + x + 5 = 0


Svar #3
23. februar 2020 af JogaBonito (Slettet)

Hvordan ved du at hældningen er -1/1?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2020 af janhaa

#3 Hvordan ved du at hældningen er -1/1?

a=\frac{\bigtriangleup y}{\bigtriangleup x}


Svar #5
23. februar 2020 af JogaBonito (Slettet)

#1

a)

slope = -1/1 = -1

y = -x + b gjennom (-2, -3)

-3 = 2 + b

b = -5

y = -x - 5

Det giver mening, men hvorfor tager du den igennem (-2,-3) og ikke gennem (-3,-2)? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2020 af janhaa

Prøv (-3,-2)

Svar #7
23. februar 2020 af JogaBonito (Slettet)

#6 Prøv (-3,-2)

y=-x+b gennem (-3,-2) 

-2 = 3 + b 

b = -5 

y -x - 5 

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2020 af janhaa

Bra

Skriv et svar til: Angiv en ligning for siden a på formen ax+by+c=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.