Matematik

Gør rede for at x2-2x+y2+2y-23=0er en ligning for cirklen.

23. februar 2020 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der måske vil hjælpe med min opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2020 af peter lind

Ligningen for cirklen med centrum i (1, -1) og radius 5 er

(x-1)2 + (y+1)2 = 5

Gang paranteserne ud og flyt de 52 over på venstre side, og vis derved at du får ligningen i a.

b) isoler x i linjens ligning og sæt resultatet ind i cirklens ligning. Løs den fremkomne 2 grads lignin


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2020 af ringstedLC

#2: En lille ups!

\begin{align*} (x-1)^2+(y+1)^2 &= {\color{Red} 5^2}=25 \end{align*}


Svar #4
23. februar 2020 af MGjosefine (Slettet)

Jeg får det til -25 hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2020 af peter lind

Der er jo ikke noget x og y i dette udtryk. Hvad tænker du dog på? for at tage den første del

(x-1)2 + ...    = x2-2x+1+....


Skriv et svar til: Gør rede for at x2-2x+y2+2y-23=0er en ligning for cirklen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.