Matematik

Matrix finde værdi for a

24. februar 2020 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg kan slet ikke finde ud af denne opgave og har brug for hjælp, gerne en god uddybende forklaring så jeg er helt med

A = \begin{pmatrix} 0 &-1 &-2-a \\ -1& 2 &3 \\ -2 &5 &19 \end{pmatrix} x = \begin{bmatrix} x1\\ x2\\ x3 \end{bmatrix}  b = \begin{bmatrix} 18\\ 6\\ 2-a \end{bmatrix}

Find ved regning i hånden løsningen til ligningssystemet Ax = b for enhver værdi af tallet a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2020 af Anders521

# 0 Prøv at bestemme den inverse matrix til A (hvis den nu findes). En løsning til systemet vil så være af formen x=A-1·b


Svar #2
24. februar 2020 af WhatTheFu (Slettet)

#1

# 0 Prøv at bestemme den inverse matrix til A (hvis den nu findes). En løsning til systemet vil så være af formen x=A-1·b

Tak - hvordan er det lettest at bestemme den inverste til A, da der indgår bogstaver (a) i Matricen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Matrix finde værdi for a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.