Matematik

Regne areal ud

25. februar 2020 af Studen16 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej hvis man f.eks kun kender koordinaterne til en trekant, hvordan regner man så sidelængder og vinklerne ud? 

Koordinater til min opgave:

A(0,0)

B(15,6)

C(18,7)


Svar #1
25. februar 2020 af Studen16 (Slettet)

#0

Hej hvis man f.eks kun kender koordinaterne til en trekant, hvordan regner man så sidelængder og vinklerne ud? 

Koordinater til min opgave:

A(0,0)

B(15,6)

C(18,7)

Og hvordan regnes arealet ud derefter?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2020 af StoreNord

Pythagoras:

AB² = (x(B)²-x(A))² + (y(B)-0)²


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2020 af StoreNord

Vinklen under hvert linjestykke er tan-1(hældningen).
Men måske har du hørt om Vektorer?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2020 af mathon

                               \small \begin{array}{c|c}&\textbf{l\ae ngde}\\\hline \left | AB \right |=c&\sqrt{261}\\\hline\left | AC \right |=b&\sqrt{373}\\\hline\left | BC \right |=a&\sqrt{10} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2020 af mathon

                              \small \small \begin{array}{llllll}&A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )\\\\&A=\cos^{-1}\left (\frac{373+261-10}{2\cdot \sqrt{373}\cdot \sqrt{261}}\right)\\\\\\&B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )\\\\&B=\cos^{-1}\left ( \frac{10+261-373}{2\cdot \sqrt{10}\cdot \sqrt{261}} \right )\\\\\\&C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right )\\\\&C=\cos^{-1}\left ( \frac{10+373-261}{2\cdot\sqrt{10}\cdot \sqrt{373}} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Regne areal ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.