Fysik

Ellære opgave

26. februar 2020 af Mads256 - Niveau: B-niveau

Den er i den vedhæftet fil, jeg ved ikke hvordan man løser den, kan kun finde de 12 V og ikke noget andet.

Vedhæftet fil: Opgave a).JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af janhaa

U=RI\\ og\\ P=UI=RI^2

U=RI\\ og\\ P=UI=RI^2 \\ 55=12I\\ I=4,58\,A

og

P=UI=RI^2\\ 55=RI^2=R*4,58^2\\ R=2,62\,\Omega


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af ringstedLC

Sammenhængene mellem de elektriske størrelser:

\begin{align*} \text{Ohm's lov } U &= R\cdot I\Rightarrow I=\frac{U}{R}\\ \text{Effekt } P &= U\cdot I\\ P&=U\cdot \frac{U}{R} \Rightarrow R=\frac{U^2}{P}\\ R &= \frac{12^2}{55}\;\left ( \frac{V^2}{W}=\Omega \right )\approx2.6\;\Omega \end{align*}


Skriv et svar til: Ellære opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.