Kemi

Ka- værdi

26. februar 2020 af Nanna23212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg har følgende opgave: 

Benzoesyre er et vigtigt mellemprodukt i plantemetabolisme, som planter anvender i dannelse af fx hormoner og forsvarsstoffer. Benzoesyre er en svag syre med pKa = 4,2 ved 25 ° C.

a) Beregn Ka (syrestyrkekonstanten) for benzoesyre ved 25 ° C. 

Jeg tænkte umiddelbart at man kunne anvende Ka = Kw/Kb, men jeg er ikke sikker på, hvordan jeg ville beregne denne, fordi jeg har hverken fået opgivet den koncentration den er opløst i, men blots dets pKa - værdi . Jeg vil bare gerne have et tip, således jeg kan komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af janhaa

pKa_a=4,2\\ \\Ka=10^{-4,2}=6,31*10^{-5}\,(M)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af janhaa

pK_a=-\log(K_a)


Svar #3
26. februar 2020 af Nanna23212 (Slettet)

Ah, okay, man skulle bare tage antilog. Mange tak!


Skriv et svar til: Ka- værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.