Fysik

spørgsmål om 1 lod/fysik

29. februar 2020 af Barge - Niveau: C-niveau

Hej,
første gang jeg prøver så håber de virker. Mit spørgsmål er om 1 fysik opgave fra skolen.

1 lod med massen 5 kg svejer i et rep som er 4 meter langt. Når de går ned om nedeste punkt er farten v=6 m/s

Rummet der lodet hænger i loftet er 16 m højt

Mine spørgsmål er:

Hvor langt ned fra loftet er lodet når de er som højest opppe?

Og er de potentiel energi og kinetisk energi i min formel bog jeg skal lese om de her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Den mekaniske energi er bevaret. Dvs. at summen af kinetisk og potentiel energi i bunden af bevægelsen er lig med summen af kinetisk og potentiel energi i toppen af bevægelsen (hvor hastigheden er nul).

Emek, bund = Emek, top  <=>

½mvbund2 + mghbund = 0 + mghtop  <=>

htop = hbund + vbund2/(2g)

htop = (16m - 4m) + (6m/s)2 / (2*9,82m/s2)  <=>

htop = 14m

Dvs. at loddet befinder sig 2m fra loftet i toppen af sin bevægelse.


Svar #2
29. februar 2020 af Barge

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: spørgsmål om 1 lod/fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.