Matematik

er det rigtigt?

08. marts 2020 af Nanna34 - Niveau: A-niveau

Hej, vil spørge om b er løst rigtigt, men ved ikke hvordan man skal løse c.


Svar #1
08. marts 2020 af Nanna34

#0

Hej, vil spørge om b er løst rigtigt, men ved ikke hvordan man skal løse c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Jeg kan se hvor den første udregning i b) kommer fra... men ikke den anden.

Hvis modellen beskriver udviklingen, vil der så ikke være kommet 314 nye økologiske malkekvægsbedrifter i løbet af de 5 år? Altså det tal vil så lægges oveni begyndelsesværdien for at få det samlede antal. Det er i hvert fald mit bud på b).


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Husk også at du ikke kan få fx en halv økologisk malkekvægsbedrift, ligesom du ikke kan få en halv person. :) Afrund så det giver mening i praksis.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Hov, mente 313 malkekvægsbedrifter i #2.


Svar #5
08. marts 2020 af Nanna34

hmm, er lidt tvivl..... fordi de siger at vil have den samlede antal, er det så ikke både økologisk og ikke-økologisk?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2020 af ringstedLC

#0 b): Du skal bruge antallet i 2017 fra ovenst., og ikke beregne det udfra regressionen.

c): Det er helt almindelig forholdsregning:

\begin{align*} K_{\%}(x) &= \frac{\text{\o ko.}\cdot 100}{\text{ikke-\o ko.\,+ \o ko.}}\% \\ K_{\%}(x) &= 13\% \\ x &= \;? \end{align*}


Svar #7
08. marts 2020 af Nanna34

#6

#0 b): Du skal bruge antallet i 2017 fra ovenst., og ikke beregne det udfra regressionen.

c): Det er helt almindelig forholdsregning:

\begin{align*} K_{\%}(x) &= \frac{\text{\o ko.}\cdot 100}{\text{ikke-\o ko.\,+ \o ko.}}\% \\ K_{\%}(x) &= 13\% \\ x &= \;? \end{align*}

er ik helt med b for at være ærlig? hva mener du med ovenset. 

c : skal jeg indætte M(x) istedet for øko og N(x) istedet for ikke øko?


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. marts 2020 af ringstedLC

Du har i ovenstående tabel en værdi for antallet af ikke-øko. på 2509.

c) Jeg tror, at du mener det omvendt...


Svar #9
08. marts 2020 af Nanna34

#8

Du har i ovenstående tabel en værdi for antallet af ikke-øko. på 2509.

c) Jeg tror, at du mener det omvendt...

b  lol det ha jeg overset ...er det så 2509+313,475


Svar #10
08. marts 2020 af Nanna34

#9
#8

c : x =9,95071

2012+9,95071?


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. marts 2020 af ringstedLC

Jeg synes helt bestemt ikke, at der står 9.95...


Svar #12
09. marts 2020 af Nanna34

#11

Jeg synes helt bestemt ikke, at der står 9.95...

taaaaaak


Skriv et svar til: er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.