Matematik

Vis, at lægtens tværsnitsareal er maksimalt, når lægten har et kvadratisk tværsnit.

12. marts 2020 af Mikkelade (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi skal som sagt vise hvordan tværsnitsarealet er maksimalt når lægten har et kvadratisk tværsnit. Vi har bare ikke nogen ide om hvordan vi skal gå til denne opgave, og da der er corona strække og minimal kommunikation til lærerne kan vi ikke rigtig få hjælp til opgaven. 
Vi har snakket lidt om vi muligvis skulle bruge noget differential regning, men som sagt. Ingen af os kan finde ud af det.
Kan nogen hjælpe?


Svar #1
12. marts 2020 af Mikkelade (Slettet)

Dette er figueren vi har fået udleveret


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2020 af janhaa

A = b*h og

b2 + h2 = 502

A(b) = b*sqrt(502 - b2)

finn A ' (b) = 0

da er b2 = 1250

og h2 = 1250

ergo er b = h og max areal når det er kvadratisk


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2020 af StoreNord

Det er nu nok diagonalen, der er 50 mm.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2020 af Soeffi

#0. ...corona strække...du mener: corona-karantæne...?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2020 af StoreNord

Eller strejke?


Svar #6
13. marts 2020 af Mikkelade (Slettet)

#4

Kinda.. Alle er jo blevet sendt hjem fra skole, men eftersom ingen af os har corona ser jeg det ikke som karantæne. Må jo godt forlade huset :D

#2
Mange tak! 


Skriv et svar til: Vis, at lægtens tværsnitsareal er maksimalt, når lægten har et kvadratisk tværsnit.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.