Matematik

Trekant mellem 2 vektorer (hasteværk)

13. marts 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej SP

Lidt hasteværk her, men jeg har 2 vektorer

vektor a = \binom{1}{-1}

vektor b = \binom{5}{5}

De er begge forbundet.

De danner en trekant.

Hvordan regner jeg arealet ud af den?

På forhånd tak tak tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af peter lind

´½det(a, b)


Svar #2
13. marts 2020 af UnicornLover

forklar yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2020 af peter lind

Det er vist ikke en opgave for en folkeskoleelev. Ret evt. din profil.

Hvis du går i gymnasiet så se din formelsamling side 12 formel 58


Svar #4
13. marts 2020 af UnicornLover

Jeg går på HTX hvis det den formel på side 15 (110) du snakker om


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2020 af mathon

                \small A_{\textit{trekant}}=\frac{1}{2 }\cdot abs\left ( det\left ( \begin{bmatrix} 1\\-1 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} 5\\5 \end{bmatrix} \right ) \right )


Svar #6
13. marts 2020 af UnicornLover

så 0,5* abs?

hvad er abs?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. marts 2020 af peter lind

absolutværdien. En negativ værdi skifter fortegn. En positiv værdi er uændret


Svar #8
13. marts 2020 af UnicornLover

ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2020 af AMelev

Formlen, som anvendes i #1 og #5, er ikke angivet i din formelsamling, men du kan selvfølgelig benytte den, hvis I har haft den i undervisningen - ellers må du finde på noget andet.

Du kan jo lave trekanten. Derudfra kan du beregne alle længder og vinkler og benytte den/de metode(r), du plejer at bruge til beregning af en trekants areal.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. marts 2020 af mathon

skal tastes:

                \small \small A_{\textit{trekant}}=\frac{1}{2 }\cdot abs\left ( det\left (\begin{bmatrix} 1 &5 \\ -1&5 \end{bmatrix} \right ) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2020 af AMelev

#6 abs (absolutværdi) er det samme som numerisk værdi.


Skriv et svar til: Trekant mellem 2 vektorer (hasteværk)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.