Fysik

temperaturdelen af Modulet Tryk og Temperatur

14. marts 2020 af Elenora10 (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af de her svar er der nogen der kan hjælpe mig med det.

1) Glødetråden i en pære består af metallet wolfram. Denne pære tændes i et udhus om vinteren ved 0 grader. Resistansen ved denne temperatur er 0,16 Ohm. Temperaturen stiger til 2600 grader.

a) Hvad er resistensen i wolframtråden ved de 2600 grader ? Hvordan fanden finde jeg frem til det. Er der en venlig sjæl der kan hjælpe med det. Også til at jeg forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2020 af peter lind

Slå op i en tabel over temperatukoefficienter i metaller. Temperaturen bliver R=R0(1+αt) Hvor R er modstanden ved temperaturen t, R0 er temperaturen ved 0ºC, α er temperaturkoefficienten og t er temperaturen.

Hvorfor sætter du den under privatlærer?  Den hører til under fysik.


Svar #2
14. marts 2020 af Elenora10 (Slettet)

Det er nyt for mig det her forum. Så det er lige det med at finde ud af det hele.

Er ikke helt med tror jeg.

R=R0*(1+temperaturkoeffcienten +t = 2600 grader)

R er 0,16 Ohm= 0 grader *( 1+0,0042ºC-1*(2600ºC) = 0

Det giver ingen mening er du sikker på du har læst det jeg har skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2020 af ringstedLC

#2: iflg. #1 har du:

\begin{align*} R_t &= R_0\cdot (1+\alpha\,t) \\ R_t &= 0.16 \cdot (1+0.0042\cdot 2600) \;\left (\frac{\Omega\cdot K}{K}=\Omega\right )=\:?\,\Omega \end{align*}


Svar #4
14. marts 2020 af Elenora10 (Slettet)

what er ikke blank.

Rt = Ro * ( 1 + temperaturkoefficenten t )

Rt = 0,16 ohm * (1 + 0,0042 * 2600) = 1,9072 ohm Rt = 1,91 ohm er det rigtigt.

Forstår ikke lige den anden du har lavet.

Har fundet de 1,91 ohm har temperaturen på de 2600 grader. ligningen giver det samme   


Svar #5
14. marts 2020 af Elenora10 (Slettet)

Hvad er resistensen i wolframtråden ved de 2600 grader ? det vil sige at der er 1,91 ohm ved 2600 grader.

Er det rigtigt forstået.


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2020 af peter lind

metoden er rigtig; men jeg har ikke kontrolleret din udregning


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2020 af ringstedLC

#4: Parentesen med enheder hører med til fysikopgaver.

Prøv at se lidt anderledes på det:

\begin{align*} P &= U\cdot I=\frac{U^2}{R} \\ P_{\,0\,C^{\circ}} &= \frac{U^2}{R_0} \\ &= \frac{12^2}{0.16}\;\left (\frac{V^2}{\Omega}=W\right ) \approx900\text{\,W} \\ &\text{ det kunne fx v\ae re starteffekten i forlygten p\aa\;en bil} \\ P_{\,2600\,C^{\circ}} &= \frac{U^2}{R_{\,2600\,C^{\circ}}} \\ &= \frac{12^2}{1.91}\;\left (\frac{V^2}{\Omega}=W\right ) \approx75\text{\,W} \end{align*}\begin{align*} \text{En H4 p\ae re bruger ca.\,60\,W under drift,} \\ \text{ s\aa\;den bliver alts\aa\;endnu varmere.} \\ R_T=R_0\,(1+\alpha\,T)\Leftrightarrow T &= \frac{\frac{R_T}{R_0}-1}{\alpha} \\ T_{60} &= \frac{\frac{R_{\,60}}{R_0}-1}{\alpha} =\frac{\frac{U^2}{P\,\cdot \,R_0}-1}{\alpha} \;,\;P=\frac{U^2}{R}\Rightarrow R=\frac{U^2}{P} \\ &= \frac{\frac{12^2}{60\,\cdot \,0.16}-1}{0.0042} \;\left (\frac{\frac{V^2}{W\cdot \,\Omega}}{K^{-1}} =\frac{V\cdot V}{(V\cdot A)\cdot \Omega}\cdot K =\frac{V\cdot V}{V\cdot V}\cdot K=K\right ) \\ T_{60}&\approx 3333\;C^{\,\circ} \end{align*}Wolfram's smeltepunkt er ved 3695 Kº.


Skriv et svar til: temperaturdelen af Modulet Tryk og Temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.