Kemi

Er OH^- og H_3O^+ vand?

16. marts 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

To H2O molekyler kan reagere med hinanden. Men hvis jeg hælder vand fra et glas over i et andet vand med glas, ser jeg ikke nogen reaktion? Jeg ser stadig vand. Så er OH- og H_3O^+ ikke også vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af mathon

I vand ved 25°C
er
                  \small \begin{array}{llll} \left [ H_3O^+ \right ]=\left [ OH^- \right ]=10^{-7}\; M&\textup{ hvilket betegnes neutralpunktet}\\\\\textup{uanset hvilket glas}\\\\&2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longleftrightarrow\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}\; +OH^- \, _{\textit{(aq)}}\\\\\textup{ligev\ae gten er \textbf{st\ae rkt}}\\\textup{forskudt mod venstre.} \end{array}
                   


Skriv et svar til: Er OH^- og H_3O^+ vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.